Meni
lagea@lagea.si
+386 (0)7 499 47 76

Medicott

Do sedaj večina kupcev pozna visoko cenjen Medicott, antialergijsko prevleko. Veliko znanih podjetij, ki proizvajajo ležišča uspešno uporabljajo Medicott.

Blagovna znamka Medicott je rezultat inovativnih tretmanov na bombažni tkanini, ki preprečuje nastanek plesni in razvoj pršic. Medicott je prevleka, pri kateri se ne uporabljajo antibakterijske substance ali sredstva proti plesni. To je poseben ekstrakcijski proces pri katerem se iz bombaža uničijo substance, ki omogočajo nastanek plesni in bakterij. Pomanjkanje plesni drastično zmanjša širjenje pršic. Kjer ni pršic, ni iztrebkov, ki so večinoma odgovorne za alergije. Medicott ohranja svoj efekt tudi če je občasno opran, zato ker ni kemijsko narejen. Izdelan je tako, da zdrži pranje na velikih stopinjah (tudi do 95° C) brez uporabe detergenta. To je pomembno zato, ker plesni preživijo tudi več kot eno uro pri pranju na 60° C.

Medicot silver je nova prevleka z vsemi karakteristikami kot medicott, le da ima dodane lastnosti srebrnih vlaken. Medicinske in terapevtske kvalitete srebra so znane že tisočletja. Danes srebro uporabljajo v različne namene – v bolnicah in medicinskih ustanovah po celem svetu. Medicott preprečuje nastanek nevarne plesni tudi v vlažnem okolju. Medicott je ekološko neoporečen in ne vsebuje pesticidov. Medicott je narejen v skladu z zahtevami okolja in z nizkimi stroški porabe energije. Medicott obdrži svojo učinkovitost tudi po dolgotrajni stalni uporabi. Medicott se lahko pere v pralnem stroju na 95° C.

Medicott Plus:

  • Naravne antialergijske ter antibakterijske lastnosti.
  • Zmanjša število bakterij, neutralizira amoniak in tako prepreči neprijeten vonj.
  • Ohranja toploto pozimi, svežino poleti.
  • Ohranja vlažno mikro-klimo, kar pomeni, da omogoča neprestano prenos vlage na zunanjost.
  • Naravna zaščita proti elektromagnetskim valovom povzročenimi z naravnimi tokovi ali s hišnimi aplikacijami.
  • Zmanjšuje bolečine v spodnjih okončinah.
  • Testiran do 250, pralen na 95° C.