Meni
lagea@lagea.si
+386 (0)7 499 47 76

Bambus

Material - Bambus

Bambusova vlakna so stoletja star tradicionalni, ekološko čist material, ki se lahko uspešno koristi v industriji spanja. Mehkejši kot bombaž, močnejši kot sintetična vlakna, bambus ob dotiku razvija občutek kontakta s svilo, ki mehko obda vaše telo. Naraven, antibakterijski (bambusovo vlakno ne vsebuje kemičnih substanc) material je okolju in telesu prijazen. S svojimi lastnostmi pripomore k naravnem: v poletnih mesecih ohlajanju, sušenju in odpravljanju neprijetnih vonjav telesa ter v zimskih mesecih k segrevanju spalnega okolja, na telesu prijazno temperaturo.

Bombaž slovi po svoji udobnosti in mehkobi. Je naravno vlakno z odličnimi lastnostmi in se že najmanj 5000 let predeluje v tkanine in obleke. Manifattura Falomo ga uporablja za prevleko ležišč saj je odličen prevodnik toplote, ki prihaja iz telesa. Bombaž ohranja kožo hladno, absorbira tekoče snovi, ki izhlapevajo iz telesa in jih nato izpušča nazaj v okolje.

Specialna polnila stimulirajo emitiranje infrardečih žarkov na frekvenci, ki telesu pomagajo obdržati optimalno mikroklimo pod pokrivalom, pomagajo k boljši prekrvavitvi in ne nazadnje, emitirajo negativne ione v okolje. Negativni ioni neutralizirajo negativen vpliv pozitivnih ionov na naše telo, ki se nabirajo vsled delovanja električne napeljave, računalnikov, klimatskih naprav, gradbenih materialov, lakov ter drugih škodljivih vplivov.

Rezultat je spočito telo in trezen um.