Meni
lagea@lagea.si
+386 (0)7 499 47 70

Orion Antialergik

Orion antialergik je korak naprej k novi dimenziji počitka. Za jedro ima točkovno ležišče s 5 conami trdote. S takšno konstrukcijo je zagotovljena ravno pravšnja podpora posameznim delom telesa ob počitku, ker pritisk ledvenega ali ramenskega dela na podlago ni enako močan. To ležišče, z različnimi fizikalnimi lastnostmi vzmeti v posameznih segmentih, je konstruirano, da na pravilen način odgovori tem razlikam. Materiali, ki so uporabljeni pri izdelavi tega izdelka, so izbrani tako, da ustrezajo, tistim alergičnim na hišni prah, kakor tudi tistim, ki želijo ohraniti maksimalno higieno ležalne površine. Prevleka ležišča je narejena iz *Lyocell Medicott-a, ki je snemljiva in pralna na 95˚C. Ponosno povemo, da je kot takšna edinstvena na tržišču. Na bočnih straneh je 3D tkanina, ki omogoča izhlapevanje vlage. Prevleka *Lyocell Medicott je iz 100% bombaža. * Lyocell Medicott je bombaž z izredno čistim in neaktivnim področjem za gojenje plesni in drugih mikroorganizmov – glavnih nosilcev alergij. Izdelujemo ga s posebnimi postopki, kjer prvo pranje bombaža poteka na 105°C s kaustično sodo, kjer v celoti izvlečejmo vse prašne dele iz surovega bombaža, drugo pranje pa izvedemo z vodo, dodatno obogateno s kisikom. Za pravilnost postopkov, jamči nemški inštitut za ekologijo ECO iz Kolna. Z rednim obračanjem vzmetnice vertikalno in horizontalno, podaljšamo življenjsko dobo izdelka. Vzmetnica je spalna obojestransko.

ORION ANTIALERGIK je brez dvoma edinstvena izbira za vse, ki:

 • imate probleme z različnimi alergijami, astmo,…
 • želite zaščito pred bakterijami in proti prahu
 • si želite 5 consko ležišče s popolno podporo vašega telesa
 • potrebujete ležišče, ki bo opravljalo svojo nalogo dolgo let
 • prijetno spalno temperaturo, ne glede na letni čas.

Priporočamo močno letveno dno, z nastavitvami trdote v ledvenem predelu, razmik letvic ne sme biti večji od 4 cm. Priporočamo naš model Standard 50F.

Lyocell Medicott – Blagovna znamka Lyocell Medicott je rezultat inovativnih postopkov obdelave na bombažni tkanini, ki preprečuje nastanek plesni in razvoj pršic. Lyocell Medicott je prevleka, pri kateri se ne uporabljajo antibakterijske substance ali sredstva proti plesni. To je poseben ekstrakcijski proces pri katerem se iz bombaža uničijo substance, ki omogočajo nastanek plesni in bakterij. Pomanjkanje plesni drastično zmanjša širjenje pršic. Kjer ni pršic, ni iztrebkov, ki so večinoma odgovorne za alergije. Lyocell Medicott ohranja svoj efekt tudi če je občasno opran, zato ker ni kemijsko narejen. Izdelan je tako, da zdrži pranje na velikih stopinjah (tudi do 95° C) brez uporabe detergenta. To je pomembno zato, ker plesni preživijo tudi več kot eno uro pri pranju na 60° C.

Lastnosti Lyocell Medicott -a:

 • naravne antialergijske ter antibakterijske lastnosti
 • zmanjša število bakterij, nevtralizira amonijak in tako prepreči neprijeten vonj
 • ohranja toploto pozimi, svežino poleti
 • ohranja vlažno mikro-klimo, kar pomeni, da omogoča neprestano prenos vlage na zunanjost.
 • naravna zaščita proti elektro magnetnim valovom povzročenimi z naravnimi tokovi ali s hišnimi aplikacijami
 • zmanjšuje bolečine v spodnjih okončinah
 • testiran do 250 pranj pri 95° Celzija.

HR / hladno valjana pena je s kisikom obdelan penjeni poliuretan. Z dodajanjem kisika razgradimo strukturo pene, da postane bolj zračna, prožna, kot takšna boljše odvaja vlago od običajne poliuretanske pene in zagotavlja suhost ležišča. HR pena kot taka, nudi uporabniku kvalitetnejše in trajnejše ležišče. Pogosta je souporaba s spominsko peno, za doseganje večjega ležalnega udobja. Zaradi svoje elastičnosti so ležišča, ki so v celoti narejena iz HR pen, primerna za dvižne pode.

Žepkaste vzmeti so majhne, individualne vzmeti v žepku iz tkanine. To omogoča delovanje vsake vzmeti posebej, s čimer vzmeti tesno sledijo obliki telesa in podpirajo hrbtenico tako, da le-ta ostane v pravilnem položaju. Vsaka vzmet nudi individualno podporo in teža vašega telesa se enakomerno razporedi. To uspešno preprečuje nastanek pritiska na posamezne dele telesa, še posebej na ramena in predel bokov, hkrati pa z lahkoto omogočajo nemoteno spanje dveh oseb na zakonski postelji, tudi če je med vami in partnerjem velika razlika v teži.

Dimenzija

80 x 190 cm, 80 x 200 cm, 90 x 190 cm, 90 x 200 cm, 120 x 200 cm, 120 x 190 cm, 140 x 200 cm, 140 x 190 cm, 160 x 200 cm, 160 x 190 cm, 180 x 200 cm, 180 x 190 cm

Za ogled cen se prijavite.

Tehnični podatki

Zunanja prevleka

Lyocell Medicott, prešita z 450 gr/m2 Medicott bombaža

Jedro
 • 5 consko žepkasto
 • žično jedro je z vseh strani obdano s trakovi iz HR pene, in sicer trdote DN 40
 • 400 kos žepkov na enojni dimenziji, 800 kos na dvojni.
Višina ležišča

cca 21 cm

Pakiranje

pvc vreča, polna velikost

Dimenzije

80 x 190 cm
80 x 200 cm
90 x 190 cm
90 x 200 cm
120 x 200 cm
120 x 190 cm
140 x 200 cm
140 x 190 cm
160 x 200 cm
160 x 190 cm
180 x 200 cm
180 x 190 cm
* Možnost izdelave izvenstandardnih dimenzij po naročilu.